Eveline Schram-Post

Juli 2016.
Gewicht: veel te zwaar!!

Pffff wat ben ik mijn lijf zat; te zwaar, te ongezond en een slechte conditie. Hier moet ik toch echt wat aan gaan doen, maar ik weet niet zo goed hoe. Ik heb geen gezondheidsklachten maar ik ben bang dat als ik zo doorga dat niet lang meer duurt…

Een collega (die vroeger bij Jeremy heeft getraind) attendeert mij erop dat Jeremy is gestart met small group trainingen in het gezondheidscentrum in Wognum!
Ik stuur Jeremy een mailtje en op een warme ochtend in juli heb ik mijn intake en lopen/joggen we een rondje (hét beruchte rondje) om het gezondheidscentrum. Dat valt niet mee, ik vind het moeilijk om tegelijk te praten en te joggen. We spreken af dat ik na de zomervakantie ga beginnen en Jeremy heeft ook al 2 partners in crime voor mij in gedachten. Ik stel als doel dat ik ongeveer 30 kilo in een half jaar wil afvallen. Volgens Jeremy moet dat te doen zijn…ik ben nog wat sceptisch :).

In augustus worden Ciska, Maaike en ik aan een app-groep toegevoegd en op 9 september 2016 start onze small group challenge! Eind augustus hebben we eerst een avond geprikt om kennis met elkaar en met Ziko, de 2e trainer, te maken. Het wordt een leuke avond waarbij er een goede klik is tussen ons drieën. We hebben allemaal hetzelfde doel; afvallen, beter in ons vel zitten en een goede conditie krijgen.

Tijdens de eerste paar weken vallen de trainingen me zwaar. Thuis moeten we 2x per week een pump video volgen; we hebben een step en gewichten gekregen. Dat doe ik braaf maar het is niet echt mijn ding. De rondjes die we wekelijks om het gezondheidscentrum rennen zijn een zware opgave; hieruit blijkt hoe slecht mijn conditie is. Ik lijk wel een hoestende zeehond en overweeg serieus om te stoppen met de trainingen. Maar langzamerhand wordt mijn conditie beter en mijn gewicht minder en gaan de trainingen dus makkelijker. Ik heb, zeker in het begin, wel constant spierpijn. Tijdens 1 les doen we squats op het liedje “Bring Sally up, bring Sally down” en 2 dagen daarna moet ik mezelf op het toilet laten vallen omdat bukken van de spierpijn niet meer gaat!

Ik pak zelf het hardlopen ook weer op en start met de “Start to run” podcasts. Dat wil ik rustig aan opbouwen maar Jeremy haalt ons op een avond in oktober uit onze comfortzone en we lopen, zonder te stoppen, 5 km. Weg met de podcasts, ik kan dit dus gewoon zelf!

Eigenlijk wordt het sporten een soort verslaving en sport ik vanaf november wel 6x per week; 2x met Jeremy/Ziko in het gezondheidscentrum, 2x de pump video en 2x per week hardlopen! In januari wil Jeremy 10 kilometer met ons gaan lopen maar dat hebben we alle drie al een keer gedaan en dus lopen we op een avond 12 kilometer en ik, de slome slak van het begin, loop de laatste 3 rondjes op kop. Fier op mezelf!

We hebben iedere 4 weken een weegmoment. Er worden dan ook foto’s in ondergoed gemaakt (dat is wel een dingetje) en Ziko meet mijn taille, bovenbenen, bovenarmen en het vet op mijn rug en buik. We mogen ons thuis niet wegen en daar houd ik me braaf aan. Het voordeel van iedere 4 weken wegen is dat het lekker opschiet met afvallen. Mijn einddoel komt steeds meer in zicht.
Ik merk aan alles dat ik afval; mijn trouwring past weer, mijn hoge laarzen kunnen weer dicht en in een half jaar tijd ga ik van kledingmaat 48 naar kledingmaat 42! En de complimenten uit mijn omgeving, maar ook die van wildvreemden, doen me goed! Het mooiste compliment is van mijn zoon, die graag met mijn knuffelt en op een dag zijn armen weer helemaal om me heen kan slaan en zegt: “zo, nu ben je echt dun mama”.

Het eten is weer een andere uitdaging. We appen elkaar iedere dag, 6x per dag, wat we eten en Jeremy en Ziko monitoren ons en geven commentaar :). In het begin moet ik daar erg aan wennen. Soms is het, met werk en in sociale verplichtingen het weekend, een uitdaging om op tijd mijn maaltijden/tussendoortjes te eten maar langzaamaan begint het te wennen en wordt het een gewoonte.
En het moet gezegd worden; ik heb geen dag honger gehad en je eet best veel (goede en gezonde dingen dan :)).

Natuurlijk heb ik mijn zwakke momenten als de familie een lekker patatje met mayo eet maar het geeft ook een soort voldoening dat ik dat junk food eigenlijk niet zo mis en net zo makkelijk een lekker stukje vis met rijst en groenten eet. Ook de feestdagen gaan goed; we mogen van Jeremy 1 dag “los” gaan maar ik kan het goed onder controle houden en sport zelfs op beide kerstdagen!!

Op 7 maart 2017 hebben we ’s avonds ons laatste weegmoment. De stand -29.1. De volgende ochtend nuchter is het precies -30 ! Joepie, blij ei !

Jeremy en Ziko; ik wil jullie bedanken voor jullie steun van het afgelopen half jaar, zonder jullie was dit me nooit gelukt. Ik heb jullie af en toe vervloekt maar zal jullie motiverende woorden wel missen. Ik ga door met de BodyFit lessen dus we komen elkaar zeker nog tegen.

Liefs,

Eveline