Marilyn’s Bruijn

 

Marilyn voor en na Graag stel ik mijzelf even voor!

Ik ben Marilyn Bruijn, 27 jaar oud en geboren en getogen in Zaanstad (Koog aan de Zaan).

Samen met mijn man en zoontje van 3 jaar woon ik nu alweer ruim 6 jaar in Hoorn.

 

Waarom ik ‘Ja’ heb gezegd?

Voordat ik werd gevraagd of Personal Training misschien iets voor me was, was ik in mijn hoofd al heel lang bezig met hoe ik het aan wilde pakken om af te vallen. Hoe vaak ik wel niet zei dat ik af wilde vallen en er goed over kon vertellen er gebeurde helemaal niets. Een dieet volgen lukte me niet meer en een vaste dag inplannen om te sporten lukte me ook niet.

Ik legde me neer bij de situatie ik vond het allemaal wel best! Ik begon er zelf in te geloven dat ik er niks aan kon of hoefde te doen, maar ik werd er niet blij van.

Jeremy zijn voorstel om Personal training bij hem te volgen kwam dus eigenlijk op het juiste moment. In het begin was het heel dubbel. Aan de ene kant was ik super blij dat ik geholpen werd maar aan de andere kant, werd me ook duidelijk gemaakt dat ik hulp nodig had en zo niet verder kon.Het was dus wel even slikken allemaal, want zolang niemand er iets over zegt en ik er zelf altijd een grapje over maak, doet het allemaal geen zeer.

Toen ik alle voor- en nadelen voor mezelf op een rijtje had gezet en bij mezelf naging wat ik allemaal niet leuk vind aan hoe de situatie nu is, wist ik: ik moet dit doen.

Altijd bekeken en nagekeken worden op straat is een rotgevoel. Maar mensen zijn nou eenmaal zo, dus ik kan er alleen zelf iets aan veranderen.
In mijn eentje zou het me nooit gelukt zijn dus zeg ik voor de volle 100 procent JA en ga ik er voor, ook al ben ik heel erg bang om te falen. Mijn leven wordt straks op zijn kop gegooid en dat vind ik heel spannend.

 

Hoe het begon!

Eigenlijk ben ik altijd wel vol slank geweest en ben ik al op jonge leeftijd begonnen met diëten. Voorheen sportte ik heel veel, wel elke dag. Ik deed aan waterpolo, wedstrijd zwemmen en dansen. Maar het werd steeds moeilijker om vol te houden. De reden daarvoor was dat mijn vader ziek was en aan MS leed. Ik kon het sporten niet meer combineren met de zorg voor mijn vader en ben daardoor in een keer met alles gestopt. Toen mijn vader op mijn 18de verjaardag in het ziekenhuis lag en een maand later overleed, is het bergafwaarts gegaan.

Ik lette niet meer op mijn eten, sporten deed ik niet meer en het eerste half jaar ging ik niet veel meer de deur uit, wat ik voorheen wel altijd deed. In een korte tijd werd ik steeds maar dikker. Ik probeerde vaak over mijn gevoelens te praten maar werd dan gestoord in mijn gesprek of er werd over iets anders gepraat. Hierdoor leerde ik mezelf aan dat het goed met me ging en dat zei ik ook tegen anderen. Dit is uiteindelijk niet de goede weg geweest.

Als ik er nu op terug kijk, kan ik volmondig zeggen dat ik altijd goed voor mijn gezin en anderen heb gezorgd maar mezelf in de steek heb gelaten.

Op een gegeven moment vond ik het ook niet meer belangrijk hoe ik er uit zag. Waarom zou ik mijn nagels lakken of moeite doen om er mooi uit te zien, als de rest er ook niet uit zag? Ik dacht dan: Ik kan beter zorgen dat mijn kind en man er goed bijlopen. Zo zette ik anderen altijd op de eerste plaats en vergat ik mezelf.

Ik heb geaccepteerd dat mijn situatie toen zo was, maar nu wil ik dat doorbreken. Hoe bang ik ook ben dat het me niet gaat lukken, toch ga ik er voor. Deze kans mag ik niet voorbij laten gaan. Ook ik wil mijn leventje terug, voor mezelf en voor mijn gezin!

 

Liefs Marilyn

 

Terugblik

Als ik terug kijk op alles, had ik denk wel meer af kunnen vallen dan wat er af is. Van het ene moment ga je van heel veel trainen met Jeremy naar nog maar 1 keer per week en de rest moet je zelf doen. Ik heb toen zeker mijn best gedaan maar zoals een training met Jeremy dat gaat als je alleen traint toch anders. Een Personal Trainer zoals Jeremy aan je zijde zorgt ervoor dat zelfs als je echt niet meer kan, toch je oefening afmaakt!

Even terugkomend op mijn resultaat. Afvallen was en is voor mij een groot probleem, het probleem van niet sporten en aankomen speelde al erg lang! Wat we hebben bereikt daar ben ik erg blij en dankbaar voor en trots op mezelf, maar vooral op mijn trainer. Na meerdere afval pogingen, diëten, sportscholen enzovoort is het toch gelukt om weer de moed en vertrouwen te krijgen dat het kan lukken en dat allemaal dankzij Jeremy. Hij heeft mij nooit veroordeeld alleen gezegd waar ik het voor doe! Hij heeft mij bijvoorbeeld leren hardlopen wat ik niet kon! Ik ben niet alleen kilo’s verloren maar heb ook zeker een stukje conditie terug gekregen.

Ik probeer nog steeds op mijn eten te letten en merk dat ik vaak een bewuste keuze maak. Het stemmetje in mijn hoofd is nog steeds niet verdwenen waardoor ik nog behoorlijke hobbels moet overwinnen. Soms lukt het dan ook niet. Maar alle keren dat het wel lukt en ik een bewuste keuze maak is er 1, voorheen waren die er helemaal niet!
Ik heb voor mijn gevoel een sprong in de goede richting gemaakt.

De trainingen met Jeremy mis ik nog steeds omdat begeleiding toch wel de sleutel is van succes. Ik had als doel afvallen, mij beter voelen met het oog op een tweede zwangerschap. Daarom moest ik voor mijzelf afvallen. Dit is absoluut gelukt.

In de toekomst ga ik zeker nog een keer Jeremy in de armen nemen, want als ik iemand een tip moet geven dan zal het zeker Jeremy zijn.

Tot slot ben ik nog steeds blij en trots dat ik dit mocht doen en dat ik Jeremy heb mogen ontmoeten. Hij kent zijn vak, je voelt zijn passie en zet de training en jou op nummer 1!

Bedankt voor alles wat je voor mij hebt gedaan.

 

Liefs Marilyn

 

Kun jij je identificeren met het verhaal van Marilyn? En denk je er ook aan toe te zijn? Neem dan vrijblijvend contact met me op.