Kelly Logchies

Niet alleen de strijd tegen de kilo’s maar ook tegen mezelf. Je weet dat je wat meer weegt en je wilt afvallen, maar nooit de confrontatie wilt aan gaan. Altijd dingen vermijden.

 

Ik zei al een tijd dat ik wilde afvallen maar het is nooit gelukt en ik heb ook nooit doorgezet. Dit keer was de maat vol en nam actie om een personal trainer te gaan zoeken. Via mijn moeder kwam ik bij Jeremy terecht. Vrij snel kwam er al een eerste afspraak. Toch wel spannend want ik kende hem helemaal niet en had geen idee waar ik aan was begonnen (ook al denk je dat je het wel weet). Mezelf openstellen tegenover andere is niet mijn sterkste kant.

Op de eerste afspraak zei Jeremy dat we een rondje gingen lopen. Ik had meteen paniek want ik had geen sport kleding aan om te gaan sporten. Hij stelde me gerust en zei dat we alleen gingen wandelen en praten over wie je bent en wat je doel is. We gingen ook meteen wegen om te kijken hoe ik er voor stond. Het is erg confronterend als je op de weegschaal staat. Niet alleen het gewicht maar je krijgt nog veel meer informatie te horen zoals je vetpercentage, BMI, huidplooi etc. Ik sta niet graag op een weegschaal, Tot toen heb ik dat altijd vermeden. Maar dat was niet alles er werden ook nog foto’s gemaakt. Daar stond ik ook niet om te springen.

We hadden meteen een eerste training ingepland. Helaas ging dat niet zo goed. Met de training had ik last van koorts en verkoudheid. Toch nog wel wat oefeningen gedaan maar helaas niet de hele training volgehouden. Jeremy zei dat er niks mis met mij door zetting vermogen was. Dat was wel goed om te horen zeker als je zelf vind dat je het niet hebt.

Vanaf de tweede training, moest ik van alles wat ik at een foto door sturen. Zo kon je niet vals spelen. Want elke keer als ik aan een chocolaatje dacht of wanneer ik er 1 wilde pakken, was het: nu moet ik er wel een foto van maken en doorsturen naar Jeremy… Vaak wil ik mijn emotie weg eten, wat dus niet helpt maar tussen je oren wel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens had toe gegeven. Een chocolaatje maar durfde het wel, met pijn en moeite, tegen Jeremy te zeggen. We praatten er over en zochten naar een oplossing voor een eventuele volgende keer.

Na de eerste paar weken kreeg ik te horen dat ik met Ziko moest gaan trainen. Toen was er grote paniek. Het feit dat ik het moeilijk vond om de confrontatie met mij zelf aan te gaan en dat ik mij open op moest stellen tegen over Jeremy, was al moeilijk genoeg en kon het niet vermijden of ontlopen. Nu moest ik dan ook nog met iemand anders trainen die ik niet kon en bijna dezelfde leeftijd als ik heb. Nog meer dingen waarover ik me zorgen overging maken. Gelukkig (voor mij) ging alles goed. Na een paar keer trainen met Ziko, trainde ik niet alleen mijn buikspieren met sit ups maar ook door te lachen! (vergeet niet uit te blazen met de ab roller)

Na de 3 maanden bikkelen, trainen, confrontatie met jezelf, vallen en opstaan, heb ik mijn doel behaald. De 10 kilo die eraf moest is er ook echt af. Tegelijk met wat centimeters hier en daar. Het was zeker een goede ervaring. Van paniek en niet tevreden over je zelf zijn naar tevreden over je zelf en lekkerder in je vel zitten.

Jeremy en Ziko zonder jullie was ik nooit zo ver gekomen. Bedankt voor alle steun en vertrouwen.