Paula Zwaan

Al enige tijd zat ik niet helemaal lekker in mijn vel. In de 10 jaar die ik samen ben met mijn man, ben ik ook 10 kilo aangekomen en dat zat me toch een beetje dwars. Af en toe lukte het om er een paar kilo af te krijgen. En na de geboorte van onze zoon kwam ik zelfs bijna op mijn oude gewicht door het vele wandelen.
Op een gegeven moment kwamen de kilo’s er toch langzaam aan weer bij. Gezelligheid staat voor mij namelijk gelijk aan eten. Een gezellige high tea, even lekker uit eten, borrelhapje, noem maar op. Totdat je merkt dat je bijna iedere avond een zak chips leeg zit te eten voor de tv. Niet omdat ik daar nou echt trek in had, maar het hoorde er gewoon bij. Lekker iets te knabbelen als je tv zit te kijken.
Afgelopen mei gingen we trouwen. In maart heb ik daarom contact opgenomen met Jeremy, omdat ik toch iets strakker in mijn jurk wilde. Alleen de jurk was al besteld. Eigenlijk niet echt een handig moment om nu te gaan starten met eens small group training. Dat is ook de reden dat ik toen nog niet ben gestart.
Dat de knop echt om moest besefte ik toen we van de zomer op vakantie waren. Weer at ik alles op wat er op tafel werd gezet. Vooral heel veel chips, want dat is zo gezellig ’s avonds. En was de zak chips leeg, dan pak je toch gewoon weer een nieuwe zak chips, en nog 1… Mijn korte broekjes zaten ook niet echt lekker meer en ik begon mijn kleding weer een maat groter te kopen. Dit wilde ik niet meer. Natuurlijk weet ik ook dat ik helemaal geen extreem overgewicht had, maar ik voelde me gewoon niet prettig meer. Ik wilde gaan sporten en gezond eten, maar ik ken mezelf en had een goede stok achter de deur nodig. Dus heb ik op vakantie meteen Jeremy gemaild. Jeremy belde me meteen op, er was namelijk nog iemand die met de small group training wilde starten. We bleken dezelfde doelstelling te hebben, dus dat was top.
1 september was de eerste meting en training, spannend! Ik vond de training meteen leuk, maar merkte wel dat mijn conditie echt slecht was. Als je met de small group training start, betekent dit ook dat je alles wat je eet moet fotograferen en appen aan Jeremy en Ziko (in een speciale appgroep die je samen hebt). 2 september werd me meteen duidelijk dat je goed in de gaten werd gehouden. Toen ik om 9.15 uur mijn ontbijt nog niet had geappt, krijg ik meteen een berichtje van Jeremy: Paula, je moet nu wel ontbijten, anders loop je meteen niet goed met je schema. Ahh, okee, jemig zo werkt dit dus. Dit was wel even goed, want ik wist meteen dat ik er echt serieus mee aan de slag moest gaan. Jouw doelstelling is namelijk ook de doelstelling van Jeremy en hij wil dat je je doel haalt.
De eerste week heb ik regelmatig gedacht, waar ben ik aan begonnen. Maar als je eenmaal het ritme en de regelmaat van het eten te pakken hebt, gaat het als vanzelf en hoef je er niet meer zo bij na te denken. De trainingen die volgden vond ik meestal pittig, maar dat vond ik fijn. De bodypump lessen die we thuis moesten doen vond ik lastiger, omdat je dat echt zelf moet doen en de lessen steeds hetzelfde zijn. Maar het resultaat was er ook naar, na drie weken moest ik voor de eerste keer 5 km hardlopen en het lukte me! Wat was ik trots, dit had ik nooit verwacht. Een paar dagen later hadden we onze meting, waarbij ik een goed resultaat had behaald. Een aantal kilo’s lichter en behoorlijk wat centimeters kwijt.
Gelukkig werd ik thuis ook goed gesteund door mijn man die me regelmatig vertelde dat hij trots op me was en dat ik het goed deed. En door mijn zoontje die me regelmatig op mijn eten wees, mama, mag jij dat wel eten van Jeremy?
De trainingen die volgden vlogen voorbij en ik ben dan ook nooit met tegenzin heen gegaan. Meestal hadden we de training van Jeremy en af en toe ook van Ziko. De trainingen zijn serieus, maar er is altijd ruimte voor een geintje en dat maakt het fijn om te trainen. Inmiddels hebben we de laatste training er ook op zitten en wat vind ik dit jammer. Die drie maanden zijn voorbij gevlogen en ik zou het zo weer doen. Mijn doel heb ik behaald, er is ruim 7,5 kilo af en veel centimeters. Ik ben nu dan ook slanker en sterker dan tien jaar terug, ondanks dat ik iets meer weeg dan toen en ook zit ik nu lekkerder in  mijn vel.
Zelf blijf ik 1x in de week een small group training doen en 1x in de week wil ik gaan mee trainen met de body fit, zodat ik mijn gewicht en conditie kan behouden.
Jeremy en Ziko, bedankt voor de trainingen en jullie inzet om ons tot ons doel te brengen.