Simone Gutter

Oke… hoe ben ik aan dit avontuur begonnen?

Ik was natuurlijk al jaren aan het strijden met mijn overgewicht en heb denk ik alle denkbare diëten geprobeerd die er ooit uitgevonden zij… en dat ging best goed voor een week of 10. Toen kwam de klad er weer in en zat in no time alles er weer bij. Zo ging het jaar in jaar uit, na elke zomer dacht ik: ”Nu ga ik weer beginnen!”. Er moest toch een manier zijn die wel aan zou slaan? Ik moest er in ieder geval ook bij gaan sporten, dan zou het al een stuk beter moeten gaan… maar wat vind ik leuk om te doen?

 

Het idee kwam om met een personal trainer aan de slag te gaan, en via via kwam ik in contact met Jeremy. Ik plande een vrijblijvende intake samen met Moïra want die was inmiddels ook nieuwsgierig geworden… en zo is het begonnen. Hij wist ons zo enthousiast te maken dat we gelijk de week erop zijn begonnen. En zo begon het grote avontuur!

 

We begonnen met de meting. Nou ik kan je vertellen, dat is best confronterend. Je wordt even keihard met je neus op de feiten gedrukt, maar goed, we zijn hier niet voor niks. Het hele traject duurde een half jaar. 2x in de week trainen met Ziko en 2x moesten we thuis aan de bak. We kregen een aangepast voedingsschema, kwamen in een appgroep en we moesten alles vastleggen. Elk eet- en sportmoment moest op de foto en doorgestuurd naar de trainers. Dit was in het begin wel even wennen maar zorgde er ook voor dat je niet kon smokkelen en was dus voor mij een hele goeie stok achter de deur!

 

De trainingen waren, vooral in het begin, loodzwaar! Mijn conditie was heel ver te zoeken maar ik merkte dat die al heel snel verbeterde en dat gaf een onwijs goed gevoel. Elke keer weer werden onze grenzen opgezocht en elke keer als je dacht dit lukt nooit dan sleepte Ziko je er weer doorheen. Hij moedigde je net zo lang aan tot het toch gelukt was! ik had nooit gedacht dat ik in 4 maanden van 0 naar 5 km zou kunnen rennen, dat gaf zo’n goed gevoel! De trainingen waren heel afwisselend, elke keer was weer anders. Het was een combinatie van binnen en buiten training (cardio, kracht en hardlopen) en Ziko deed dit heel leuk en met heel veel enthousiasme!

 

Het halfjaar vloog voorbij en m’n doel van 20 kilo was behaald! Als ze me dat een half jaar geleden hadden verteld… Ik was alleen nog niet helemaal klaar voor m’n gevoel dus ik heb er nog 3 maanden aan vast geplakt. Op 12 juli was het avontuur voor mij dan echt voorbij en moest ik afscheid nemen van mijn ”vertrouwde” trainingen. Ik vond dat best moeilijk, nu moet ik het toch echt zelf gaan doen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Mijn doel is behaald, ik ben 25 kilo lichter geworden en ook ben ik sporten leuk gaan vinden. Ik merk nu zelfs dat ik na 2 dagen niet sporten onrustig word, dat gaat dus wel goedkomen. Op naar m’n nieuwe leven!

 

Ziko bedankt! Zonder jou had ik mijn doel nooit behaald. Jij zorgde ervoor dat ik elke keer weer doorging ook al zat ik er helemaal doorheen. Je pepte me op als ik het niet meer zag zitten, jij bleef altijd positief en zorgde dat m’n doelen behaald werden. Ik heb een hele leuke, gezellige tijd bij jullie gehad in de smallgroup training.