Anneke Konijn en Lotte Verwer

Dit is het verhaal van Anneke en Lotte, vriendinnen door dik en dun(ner).

In Augustus 2017 vertelde Lotte tegen Anneke dat ze mee ging doen met een small groep training bij Jeremy de Visser in Wognum. Een half jaar bikkelen met als doel af te vallen. Ze hadden nog één iemand te kort om het groepje van vier personen vol te maken…. Hint… Na twijfel, weerstand, excuses, redenen om het niet te doen, zijn we toch samen aan dit avontuur begonnen. En een avontuur, dat was het!

De meeting: spannend en confronterend!
In je ondergoed op de foto, meetlint, huidplooimeter. Slik… Nu achteraf is het leuk om de verschillen te zien; op dat moment totaal niet!
Het eten: uitdagend, kleurrijk en fotogeniek!
Via de app van Jeremy kregen we een voedingsschema. Alles wat we elke dag in onze mond stopten, moesten we fotograferen. Dit om je bewust te zijn wat je eet, maar ook op welk moment je eet en welke voedingsstoffen je combineert, maar in Anneke dr geval vooral dát je (continue) wat eet. Niet alleen werden we door Jeremy en Ziko in de gaten gehouden, maar we hielden elkaar ook scherp. Joehoe, ga es eten… Hallo, zie ik nou een kadetje onder die plakjes kipfilet met komkommer?? Natuurlijk hielpen de familieleden en collega’s ook graag mee met corrigeren als het dreigde mis te gaan. Geen illusies, iedereen cheat wel eens. Het verschil nu is dat je weet wat voeding met je doet (of niet doet) en hoe je de balans weet (vol) te houden.
De trainingen: zwaar en uitdagend, maar ook heel leuk en leerzaam!
Je traint niet alleen bij Jeremy en Ziko om af te vallen (in ons geval), maar leert ook hóe je moet trainen, wáárom je traint en wát je traint. Kortom ook ná dit half jaar weet je wat je te doen staat. Bij Anneke moest er rekening gehouden worden met haar whiplash- en voet klachten en ook Lotte kreeg later in het proces last van een blessure. Eerst altijd proberen en kijken wat je wél kunt en indien nodig kreeg je aangepaste oefeningen. Je komt er gaandeweg achter dat je eigenlijk veel meer kunt dan je denkt.
Elke verandering geeft weerstand, maar Jeremy en Ziko weten je steeds weer uit te dagen en te motiveren. Ook al wil je ze soms heel graag in elkaar slaan, omdat je er helemaal doorheen zit; het is het allemaal waard!

Elk onderdeel had z’n struggels. In het begin verzet je je overal tegen, want dit kan niet, hier heb ik geen tijd voor, dat doet zeer, dit is fysiek toch helemaal niet mogelijk…. Na een aantal weken merk je dat het allemaal gerust wél kan en alles ook gewoon weer went. Van Jeremy mochten we op een gegeven moment ook niet meer klagen, maar alleen nog vragen: “hoe vaak, hoe hoog, hoe zwaar en hoe ver wil je dat we gaan Jeremy?” Dat hielp ons ook wel altijd maar door te gaan, haha. Je traint niet alleen met elkaar, maar het hele proces doe je samen. Samen lachen, samen huilen, samen door de regen, samen afzien.

Na zes maanden is onze vriendschap nog meer gegroeid en zijn onze lijven in verhouding nu een stuk kleiner. Jeremy en Ziko, bedankt voor dit avontuur en de mooie resultaten!