Nazmina Thakoer


31 jaar… moeder van 2 dochters.. 1.69 lang (of kort) gewicht: veel te veel. Mijn status in de cijfertjes viel onder ‘extreem overgewicht’. En toch kreeg ik het voor elkaar om mezelf iedere keer voor te liegen. Ik kon in de spiegel kijken en denken: “Ach.. zo erg is het nou ook weer niet.. kan eigenlijk best wel” Wat ook niet hielp is dat wanneer ik mijn gewicht opnoemde dat de standaard reactie was: “Huh?! Wat?! Nou dat zou je niet zeggen hoor !” Gevolg? Geen actie ondernemen want het viel dus allemaal wel mee toch?..
Niet dus.. De talloze momenten van niet weten wat ik aan moest omdat ik veel niet meer paste of bepaalde dingen niet meer doen zoals zwemmen (ieee! In een badpak met de nodige vetjes en putjes en rolletjes) of shoppen (in een pashokje gefrustreerd raken omdat het niet past of omdat het gewoon niet leuk stond met zoveel teveel vlees/vet op je lijf).
Op een dagje was ik met mijn kinderen bij de klimduin in Schoorl. Zij gingen er als een speer vandoor die klimduin op, met hoge temperaturen, door het zand heen. En ik? Jeetje (Naz)mina, ik liep daar hijgend achteraan, te roepen dat ze op mij moesten wachten. Waarom? Ik kon ze gewoon niet bijhouden! Die avond kon ik mezelf niet meer voorliegen. Ik was thuis en dacht: “Nu moet er wat gebeuren” Ik wilde niet die moeder zijn die niet mee kon met de kinderen omdat het te zwaar was.
Dus hup… ik heb me ingeschreven bij DeVisserPersonalTraining voor een intake.
Ik woon in Hoorn en dacht met de intake meteen maar sportief bezig te gaan en op de fiets te gaan. Typisch voor mij dat ik verdwaalde en nog meer moest fietsen dan het lange stuk dat ik al moest. Ik kwam daar dus buiten adem aan en toen moesten we nog even een rondje lopen (gezellig hoor Jer en Zik, op mn hakken, buiten adem, zo leuk) Haha, maar het was goed… het was het begin. De eerste stap was gezet en nu was het wachten op een small group om echt te starten.
Die kwam in de vorm van 2 geweldige dames waar ik het heel goed mee kon vinden. De eerste
training was met Ziko en dat was echt afzien. Toen werd ik geconfronteerd met hoe slecht mijn conditie was. Hardlopen? Dat was voor mij eerder een piepklein stukje rennen en voor de rest als een vis op het droge naar adem happen. De trainingen op maandag waren met Ziko en op donderdag met Jer, en ze waren allebei even pittig. In het begin van dit traject was het water niet aan te slepen en liepen we rond met handdoeken wegens het overmatig zweten. En toch is het vreemd hoe snel je lichaam went aan de intensiteit van sporten. De eerste keer 5 km rennen zag ik echt tegenop.. ik vond het ook heel zwaar (Jer bleef maar praten en vragen stellen en ook al ben ik een praatgrage babbelkous, ik kwam niet verder dan de antwoorden: mhm… ja… nee… kweenie ) maar het werden 6 km’s en we hielden het vol ! Hoe goed voelde dat zeg..
Elke 4 weken hadden we een meting en elke 4 weken was dat weer spannend. De eerste 3 metingen waren super! De kilo’s en centimeters gingen er als een tierelier van af. Dan weet je dat je goed bezig bent, waar je het voor doet en dat je einddoel steeds meer in zicht komt. Daarna belande ik in een dipje. Ik vond het steeds lastiger om me aan mijn eetschema te houden (’s avonds als mijn meisjes sliepen en ik nog even lekker op de bank zat, kreeg ik trek in van alles) Ik gaf toe.. at van alles wat ik niet moest eten. Daarna ging ik compenseren. Op maandag en donderdag de personal training, op dinsdag en zaterdag bodypump thuis en toen ging ik ook op maandag en vrijdag nog bodyfit bootcamp erbij doen en in het weekend zelf of met de dames hardlopen. Gekkenhuis als ik daar nu aan terugdenk, maar het was wel nodig met hoe ik me niet aan mijn eetschema hield.
Jeremy zowel Ziko hebben de nodige peptalks gehouden en staan echt voor je klaar als je even dat extra steuntje nodig hebt. Bij mij was alleen zo dat ik door had dat het compenseren werkte, het zogenoemde ‘levelen’en dus nam ik het niet zo nauw met mijn eetschema omdat mijn trainingsschema zo intensief was. (niet echt de juiste manier, maar hey… whatever works!)
Zo gingen de weken voorbij en het werd steeds makkelijker om vol te houden. De flesjes water gingen vaak weer vol mee terug naar huis en de handdoeken gingen niet eens meer mee naar de training. Het werd steeds leuker omdat de antwoorden niet meer bij mhm.. ja.. nee.. kweenie bleven. Wat hebben we veel gelachen tijdens al het intensieve trainen. Dat zorgde er zeker voor dat ik iedere keer weer graag naar de trainingen ging. Toch bleven de trainers pushen om steeds je grens te verleggen ( “Ziko, die oefening vind ik stom… en die oefening ook… en jou ook” haha) En dat kunnen ze heel goed. Je kan meer dan je denkt. Je wordt steeds fitter en gezonder en sterker en komt er gaandeweg achter dat je het veel langer volhoudt. Daar waar we eerst zwetend, hijgend, klagend en soms bijna huilend niet meer konden, daar hielden we nu vol en het voelde goed.
Kleertjes pasten weer, shoppen werd weer leuk, leuke dingen doen met mijn meisjes ging weer zonder probleem.. ik merkte aan alles dat ik goed bezig was. Dat het goed met me ging en dat ik weer tevreden was met mezelf. En toch bleef die eindmeting spannend. De laatste meting… -20.2 kilo! Doel behaald! Bijna 60cm kwijt en vooral van de plekken waar ik dat echt wilde. Na elke meting werden er foto’s gemaakt die gekoppeld werden aan de eerste foto. Die eindmeting foto :-o!
Wat een verschil ! Dat is het ultieme bewijs dat het mogelijk is. De ultieme herinnering van hoe het was en hoe ik het nooit meer wil. Het ultieme overwinningsgevoel dat als je er echt voor gaat, dat het je dan ook echt lukt !
Dit was nooit gelukt zonder Jeremy, Ziko en mijn trainingsmaatjes Astrid en Kelly. Ik heb er echt 2 vriendinnen voor het leven bij gekregen met hun. En mannen… mijn dank is groot! Jullie hebben ervoor gezorgd dat ik nu nog meer babbels heb dan ik al had 😀 Weer helemaal lekker in mijn vel, die fitte mama die ik wilde zijn 🙂 Keep up the good work, jullie zijn geweldig ! En een ieder die erover twijfelt: gewoon doen ! Bij DeVisser Personal Training weet je zeker dat je goed zit en op een leuke/fijne/goede manier je doel kunt bereiken !!!