Ted Berkhout


4 jaar, van leegte tot kracht.

Van jeugd af aan heeft mijn prestatiedrang en mezelf wegcijferen voor een ander de overhand gehad in mijn leven. Voor mij was goed nooit goed genoeg. Dit waren factoren die dagelijks de revue passeerde. Begin 2013 was een bijzonder moment in mijn leven. Nog 10 weken en dan zal onze lieve Indy geboren worden. Maar dit was ook het moment dat mijn lichaam vanuit het niets aangaf, Ted zo is het genoeg. Gedwongen te gaan liggen, schokte het lichaam erover. Hoge bloeddruk gecombineerd met hyperventilatie zorgde ervoor dat ik de totale grip op mijn lichaam even had verloren.

Een maand later pakte ik de draad weer rustig op. Ik ging iets meer sporten, maar daarnaast bleef ik teveel van mezelf eisen. Dit leiden tot mijn 2e waarschuwing. Maart 2014 op mijn werk bij ‘t Hoogheemraadschap kreeg ik een terugval. De dokter schrok van weer een te hoge bloeddruk, iets dat niet mag gebeuren op zo’n jonge leeftijd. Ik heb mij direct aangemeld bij haptonoom Hanny Rietveld. Wekelijks bezoek voor langere periode, maar Hanny had de kwaliteit om de balans in mijn lichaam terug te brengen. Ik voelde na lange tijd weer eens het contact met aarde. Duizeligheid- en vermoeidheidperiodes namen daardoor sterk af. Ik besloot begin 2015 te starten met hardlopen. Alle ochtenden om 06.00 uur heerlijk  in alle rust, bij een mooie ochtendzon toewerken naar een betere conditie. Naast een leeg hoofd, was er nog een mooie bijkomstigheid, mijn weegschaal verschoof van 106 naar 96 kg. Ik voelde me conditioneel beter, maar ik miste nog steeds de kracht die ik graag wilde. De kracht om na werktijd op K3 muziek te dansen met mijn twee dochters, de kracht om door het huis te rennen en tikkertje te spelen. Kortom gewoon heerlijk in je vel zitten.

Dit heeft mij ertoe bewogen om in januari 2016 te starten met de personal training bij Jeremy Visser. Veel mensen vroegen zich toen al af, waarom doe je dit. Je bent toch niet te zwaar. Bij mijn eerste meting en training begreep Jeremy heel goed waarom ik dit deed. Mijn spierkracht / massa kon je 0 noemen. Samen zijn wij de strijd aangegaan, met één doel. Kracht, conditie en een totale metamorfose van body en geest. We namen hier samen 15 maanden de tijd voor, 3x per week tot het gaatje alles geven. Kip, vis, rijst, groentes kan ik wel dromen en eieren kan ik nu bijna zelf leggen.

De trainingen waren zwaar, maar wel heel leuk, uitdagend en motiverend te noemen. De eerste 6 maanden draaide het veel om techniek, hier had ik soms veel moeite mee. Daar sta je dan, 198cm lang en 5 kg in je hand.


Niet heel stoer te noemen. Zonder de juiste techniek, kom je nergens. Dat is mij nu wel duidelijk geworden. Jeremy is op sportgebied een vakman, maar nog veel belangrijker een gevoelsmens die je begrijpt en exact aanvoelt. Wanneer ik zelf om 06.00 uur in basicfit stond, was het appje van Jeremy al binnen. Als ik er even doorheen zat, was het mijn maat Jeremy die mij even het juiste zetje gaf om door te zetten. Doelen zijn voor een ieder te bereiken, maar zoals alles in het leven, je moet het uiteindelijk allemaal wel zelf doen.

Ik heb 15 maanden mogen genieten van spierpijn, dag in dag uit een aangepast eetschema en mijzelf 100% geven aan het sportprogramma van Jeremy. Nu zal men denken, is hij gek geworden. Nee ik heb deze periode nooit willen missen. Voor mij zijn deze 15 maanden, de mooiste maanden in mijn leven geweest.
Ik ben totaal een ander mens geworden. Ik voel me zo energievol, en mijn dagelijkse speelmomenten met de kinderen is een feit geworden. Ik rol, hol en wordt elke dag ”gekke papa” genoemd.

Jeremy heeft heel veel voor mij betekend. Wat een prachtige baan kan je toch hebben als je mensen mag helpen zichzelf terug te vinden,
en vervolgens zo gelukkig te zien. Ook mijn lieve vriendin Milene heeft sportief mee gedaan, dit door er voor mij te zijn. 15 maanden dubbel koken voor mijn sportmaaltijden, soms een naar luchtje accepteren door al die eieren, zalm bakken om 21.00 uur ‘s avonds en 100% betrokkenheid en steun op alle momenten.

Middels de foto’s bij dit verhaal geef ik een weergave van begin 2014 versus het nu moment. De prachtige sportfoto’s zijn gemaakt door: Sandoval Fotografie. Mijn doelstelling vertaald in een complete lichaam metamorfose.