Ziko Mantel

Eerst is over mijzelf
Mijn naam is Ziko Mantel en ben 24 jaar. Je kan wel zeggen dat ik uit een familie kom waar het sporten centraal staat. Dan heb ik het vooral over korfbal. Mijn hele familie speelt bij dezelfde club. Al snel was voor mij duidelijk dat ik iets in de sport wilde gaan doen. Dus de keuze om naar het Horizon College te Alkmaar te gaan, om daar de opleiding Sport en Bewegen te volgen, was snel gemaakt.

Tijdens mijn opleiding heb ik een tijdje aan topsport gedaan maar al snel raakte ik langdurig geblesseerd, overtraind… Hierdoor is mijn passie als trainer gaan groeien. Ik wilde mensen helpen om goed en gezond te laten bewegen om de doelstellingen te bereiken. Om echt voor ”iedereen” klaar te staan heb ik het laatste jaar van mijn opleiding uitstroom Bewegingsagoog gevolgd. Tijdens deze uitstroom heb ik geleerd om mensen te begeleiden in de sport, die door wat voor reden ook, zichzelf (tijdelijk) niet kunnen meten met de ”normale” sporter. Verder heb ik ongeveer 5 jaar met veel plezier als fitness en groepsinstructeur gewerkt bij Enkhuizer Sport Centrum (ESC) waar ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan! In 2016 was ik klaar voor de volgende stap: De Visser Personal Training en Groepstraining was een feit!

 

De stok
De stok achter de deur is voor veel mensen de sleutel naar succes. Heel erg graag wil ik die stok voor mensen zijn. Ik vind een gezonde lifestyle belangrijk, op een gezonde manier bewegen maar vooral ook het eten is daarbij van belang. Het lichaam moet in balans komen en dat gebeurt niet zomaar. In dat proces komen er veel ups en downs voor, dus ook in het befaamde ”koppie” moet het goed zitten. Luisteren naar iemand en dan daarna vooral oplossend denken is wat ik ook belangrijk aspect vind in het proces.

 

Doelstelling
Ieder mens is gelukkig anders. De doestelling die ik mijzelf dan ook opleg is om op een passende en leuke manier mensen aan hun eigen doelstelling te laten werken. Soms moet je streng zijn en zal ik diegene zijn die jí­j niet kunt uitstaan. Maar uiteindelijk zal ik ook diegene zijn die jou niet zal laten vallen en altijd klaar zal staan om jouw doelstelling te bereiken!

 

Reach goals together!